Baggrund

Astronomi har altid fascineret mig, når man en mørk aften skuer sit blik op og ser alskens stjerner. Selve hobbyen kom først rigtig i gang i år 2000, da jeg købte min første kikkert en 4 " Meade DS114 newton. Jeg fandt hurtig ud af at det ville være rart med mere automatik, så hertil blev der købt fokuser, autostar til den. Facinationen af at se månen, jupiter, saturn,  spiral galakser M65 og M66 og især Orion tågen var stor. 

Disse ting var så med til at jeg i slutningen af år 2001  investerede i 8" Meade LX90, påbegyndte i februar år 2002 byggeri af mit eget observatorie, investereede i en del forskellige web kameraer for at modificere dem så de kunne bruges til kikkerterne og finde ud af hvilke der var bedst.

I 2005 tog jeg så det strore spring og købte en 16" Meade LX200 GPS, en gavaldig stor kikkert, men med tanke om at det er en kikkert man kan bruge resten af livet så er det nu gjort og de kommende år får jeg sikkert set en masse som andre ikke ville have mulighed for :O).

En ting er sikkert, det er en hobby som jeg vil have resten af livet for der er meget "derude" som man kan se og beundre.